Idén 94 fiatal sportolót támogat a Mol Alapítvány

2020.07.14

A Mol Tehetségtámogató Program sportkategóriája 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak, és az alapítvány idén újra kihirdette a támogatásban részesülő ígéretek névsorát. Az idei felhívásra összesen 378 pályázat érkezett be. A szakértői előszűrést követően a továbbjutott anyagokról zsűri mondott véleményt, melyben Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, dr. Szabó Tamás, a Sportdiagnosztikai Központ igazgatója és Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a Mol Alapítvány nagykövete is helyet kapott.

A döntést a korábbi évekhez hasonlóan az alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely alapján 2020-ban a 10 és 18 év közöttiek kategóriájában 85 fiatal nyert el összesen 27,1 millió forint támogatást. Ezt a fiatalok sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordítják, mint például sportpszichológus, táplálékkiegészítők vagy koreográfusi tiszteletdíj.

A Mol Alapítvány tájékoztatása szerint a támogatottak 37%-a budapesti, 63%-a vidéki sportegyesületben sportol, és közel 40 különböző sportágat képviselnek.
utanpotlassport.hu