Indul a Diákolimpia GameTime2 – ismét élsportolók részvételével

2021.02.02

Az iskoláskorú gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát az MDSZ. A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett versenyeket, többek között a Diákolimpiát hivatott pótolni a résztvevő sportolók és pedagógusok számára.

2020 tavaszán sikerrel zajlott le a Diákolimpia első online játéka, amelyre mintegy 1100 diák több mint 7000 videót küldött be, teljesítve ezzel a nyolc sportágban közzétett kihívásokat. A pozitív tapasztalatokra építve döntött úgy az MDSZ, hogy a játék újraindításával a lehetőségekhez mérten igyekszik kárpótolni a sportoló, versenyezni szerető diákokat.

A kihívásokat ezúttal is nyolc sportágban - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport - hirdették ki. A programhoz ezúttal is örömmel csatlakoztak az érintett sportági szakszövetségek, valamint a sportágak legismertebb hazai képviselői: a futballgyakorlatokat Dzsudzsák Balázs, a kézilabda-kihívásokat Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és Ligetvári Patrik, a kosárlabda-feladatokat Hanga Ádám és Studer Ágnes, a röplabdát Sándor Renáta, a tornát Böczögő Dorina és Balázs Krisztián, az atlétikát Baji Balázs és az MDSZ elnöke, az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor, az asztaliteniszt Majoros Bence mutatja be, a multisport kihívások közzétételére pedig ezúttal is Dombi Rudolf kajakozó olimpiai bajnok vállalkozott.

"Minden sportolni, versenyezni szerető gyerek és tanár nehezen viseli a lassan egy éve tartó nehéz helyzetet, amelyre lehetőségeinkhez mérten igyekszünk reagálni mi is - nyilatkozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke - A tavalyi jó példa alapján bízunk benne, hogy az izgalmas feladatok, a kihívásokra invitáló példaképek és az értékes jutalmak megmozgatják a gyerekeket és tanáraikat is, és rengeteg ügyes résztvevőt tudunk majd díjazni a játék végén!"

A korai videófeltöltésért három értékes nyeremény: JBL hangszóró, elektromos roller és egy iPad8 kerül kisorsolásra, a sportágak legügyesebb versenyzői többek között válogatott felszereléseket, fülhallgatókat, rollereket nyerhetnek, a sikeresen toborzó pedagógusok pedig okosórákat, sportszereket, sportruházatot szerezhetnek a gyűjtött pontokért. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg.

utanpotlassport.hu