Jótékonysági licit a férfi és a női válogatott által dedikált mezért

2021.06.30

Jótékonysági akcióhoz csatlakozott a Magyar Röplabda Szövetség és a röplabda-válogatott. A Nem Adom Fel Alapítvány akciójában vállalt szerepet a sportág, azzal, hogy felajánlott egy kuriózumszámba menő, a férfi és női válogatott által egyaránt dedikált mezt az alapítvány javára egy jótékonysági licitre. A mezt női válogatottunk kitűnősége, Németh Anett adta át az alapítvány képviselőinek az MRSZ irodájában.

A Nem Adom Fel Alapítványt 10 éve hozták létre, de akkor még csak egyszemélyes alapítványként működött, azonban az elmúlt évtized során már egy több mint száz főt foglalkoztató szervezetté nőtte ki magát, amely a fogyatékosságok minden területét igyekszik lefedni, s mindenkin igyekeznek segíteni. Az alapítvány számos programot indított, saját kórusuk - a Nem Adom Fel együttes - is van és Budapesten elsőként ők nyitottak meg egy olyan kávézót, amelyben látássérültek dolgoznak.

Mostani akciójukba számos olimpiai sportágat és olimpikont vontak be. Neves sportolóktól és válogatottaktól kértek relikviákat, amelyeket egy jótékonysági árverés során értékesítenek, s a bevételt fogyatékosok támogatott lakhatására fordítják.