KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS SZENTENDRÉN

2020.12.07

A karácsony ünnepének közeledtével a városban is elindult az egyházi és a civil szervezetek adománygyűjtése. Az idén is számos jótékonysági akciót kezdeményeztek a szentendreiek, ezeket gyűjtöttük össze. A koronavírus-járvány miatt sok, egyébként is hátrányos helyzetű család került még nehezebb helyzetbe - gondoljon rájuk, és ha teheti, segítsen Ön is a rászoruló családoknak, tegye szebbé számukra is az ünnepeket!


Adni öröm! - Magyar Máltai Szeretetszolgálat - adománykártya-vásárlásA Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös akciójában idén adománykártyák megvásárlásával segíthetnek a rászorulóknak. Az adománykártyát az áruházak pénztárainál lehet megvásárolni. A 200 vagy 500 forintos, vonalkóddal ellátott kártya megvásárlásával a legszegényebbeket segíthetik a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A vásárláskor az így befolyt összeget a Spar erre a célra átutalja a Máltaiaknak. A Szeretetszolgálat központja a helyi szervezeteknek is átenged csomagokat, hogy ők oszthassák ki a lakóhelyükön. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentendrei Csoportja tavaly 18,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze, és ebből mintegy 600 csomagot juttatott el a rászoruló szentendrei családoknak. Mivel az idén ilyen formában nincs adománygyűjtés, ezért a helyi szervezet pénzadományokat gyűjt, hogy a központilag biztosított csomagok számát gyarapítani tudják, és több család számára állíthassanak össze karácsonyi csomagot. Magyar Máltai Szeretetszolgálat11784009-20005320A közlemény rovatba írják bele: Szentendrei Csoport.


Advent idején - Szentendrei Konzervatív Esték Klub
A Szentendrei Konzervatív Esték Klub idén is szervez jótékonysági adományosztást az adventi időszakban. Céljuk az idősek, nehéz sorsú családok támogatása Advent meghittségének szellemében. Most, ebben a nehéz időszakban mindenki segítségére számítunk! Amennyiben csatlakozni kíván csapatunkhoz, és adománnyal segíti az elesetteket, keressen meg bennünket! SzeKE: +36 20 464 3193

Cipősdoboz akció Szentendre - november 16-december 20-ig.
Gyűjtőpontok: Offline Center (Ady Endre út 6/b) és a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (Pátriárka utca 7.). Szervezők: Baptista Szeretetszolgálat, Offline Center (Kőhegy Alapítvány), Szentendrei Baptista Gyülekezet, partnerek: Fiatalok Krisztusért Alapítvány, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár. Segítsünk együtt a rászoruló gyermekeknek! Több tízezer, nélkülözésben élő gyermek továbbra is kizárólag a Cipősdoboz Akciónak köszönhetően kap meglepetést az ünnepek alkalmából. A járvány miatt most minden eddiginél nagyobb szükség van az országos összefogásra. Te is dobozolj és tedd szebbé egy gyermek karácsonyát! Így állítsd össze a dobozt. Tel.: 06 20 352 5357 / Móricz János

Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény - adománygyűjtés
A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény a karácsonyra készülődve idén is gyűjt a rászoruló családoknak, gyerekeknek jó minőségű ruhákat, játékokat és tartós élelmiszereket. Ha úgy érzi, hogy szeretne segíteni a bajbajutott családokon, hozza el hozzánk jó szívvel felajánlott adományait intézményünkbe, hogy ajándékként oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Szentendre, Szentlászlói út 89. sz. | Telefonszám: +36 26/312-605, +36 26/400-172. Nyitvatartás: hétfő: 12-16, szerda: 8-16 óráig, csütörtök: 8-16 óráig, péntek 8-12 óráig. December 11-én (pénteken) és 12-én (szombaton) élelmiszer-adománygyűjtést szerveznek a budakalászi Auchanban a pénztárak előtti részben. Tartós élelmiszereket várnak.