A bajnokság átalakításáról is tárgyalt az elnökség

2020.11.09

Október 30-án tartotta első személyes részvételű ülését a Magyar Röplabda Szövetség újonnan megválasztott elnöksége, amely a visszajelzések ellenére, a járványhelyzet miatt nem lehetett teljes: végül két tag online vett ezen részt.

Kitértek az elnökségi tagok feladatkörére is, melyet a véglegesítést követően a tagszervezetek felé is elküld majd az MRSZ. Az ülésen dr. Kovács Ferenc elnök kijelölte az MRSZ alelnökét Ancsin Ildikó személyében, aki a megbízást elfogadta. Szó esett a regionális személyi kérdésekről: a vezetők mellett a regionális utánpótlás-referensek kérdésköréről is vitáztak a tagok, amelyben végleges döntés november 15-ig születik.

A versenyrendszer és a járványügyi helyzet kapcsán az elnökség több fontos változtatás mellett döntött annak érdekében, hogy teljesüljön a fő cél: azaz a bajnokságok és a kupák ne álljanak le.
- A még ki nem írt U13-as tornákat három, legfeljebb négy csapat részvételével lehet megrendezni november 10-től.
- A férfi Extraligában és NB I-es Ligában, illetve a női NB I-es Liga alapszakaszában a harmadik kör eltörlésre kerül, azért, hogy az elhalasztott mérkőzéseket be tudják pótolni.
- A felnőtt bajnokságban tesztelési protokollt készítenek elő, az utánpótlás bajnokság alacsonyabb osztályaiban pedig a regionális rendezést látják megoldásnak abban az esetben, ha tovább súlyosodna a járványhelyzet.
- Az adatvédelmi előírások és az OSEI protokolljának értelmezésére ajánlást kapnak a klubok.

Döntöttek a 2021-ben esedékes hosszú távú stratégiai terv megalkotásának szükségességéről, melybe külső szakértőket is bevonnak és amely széleskörű röplabda-társadalmi egyeztetés után kerül majd kidolgozásra.

Tagi felvetésre az elnökség egyeztetett az MRSZ kommunikációjának fejlesztéséről, melyről konkrét elképzelések mentén a következő elnökségi ülésen döntenek. Tájékoztatást kaptak a tagok a központi szövetségi online-közvetítési felületről. Célegyenesben van az MTVA-val megkötendő szerződés is, melynek irányelveiről is megegyeztek. A jogdíj várható emelkedésének köszönhetően a tervek szerint a klubok irányába is osztanak majd ebből, amelynek módját később dolgozzák ki.

hunvolley.hu