A kütyü nem ellenség – Dénes Ferenc a digitális átállás sportban betöltött szerepéről

2020.07.09

"Merjünk megújulni, nyitottnak lenni, mert ez kell ahhoz, hogy a magyar sportkultúra és az anyagi háttér összeérjen" - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász a Hogyan tovább, magyar sport? elnevezésű konferencián, kiemelve a digitalizáció szerepét a járványhelyzetet követő hosszú távú alkalmazkodásban.

A Digitális Sport Tudásközpont vezetője megjegyezte, meg kell találni azokat az új utakat, amelyek mentén továbbvihetjük a magyar sport örökségét.

"Merjünk megújulni, mert ez kell ahhoz, hogy az örökségünkké vált magyar sportkultúra és a rendelkezésünkre álló, világviszonylatban is kiemelkedő anyagi háttér, infrastrukturális helyzet összeérjen. Persze, néha viccesen hangzik, amikor feltesszük magunknak a kérdést, hogy jó, de a testnevelést hogyan lehet digitalizálni? Sehogy. Mégis elérhetjük, hogy a kettő szükségszerűen támogassa egymást. Például az e-sport is felhasználható arra, hogy ne csak mint önálló ágazat legyen jelen, hanem segítse elő a gyerekek játékos bevonzását a valódi sport világába. Arra szeretnék biztatni mindenkit, hogy erre legyen nyitott, tehát amikor legközelebb rászólna a gyerekre, hogy ne nyomkodja már azt a hülyeséget, jusson eszébe az, hogy mi van akkor, ha éppen neki kellene olyan tartalmat feltöltenie, hogy az övét nézze a gyerek."

"Azt javaslom, hogy tanuljunk, tanuljunk, tanuljunk és ne féljünk az átállástól, a digitális világtól, mert jó lesz az nekünk, higgyük el!"

utanpotlassport.hu