A rendkívüli küldöttgyűlés elfogadta a magyar röplabdázás 2022 és 2034 közti stratégiáját

2021.12.17

A december 17-i rendkívüli küldöttgyűlésen a Magyar Röplabda Szövetség elfogadta a 2022-2034 közti stratégiát.

A koronavírus-helyzet miatt online megrendezett eseményen Ludvig Zsolt főtitkár és Nemcsik Balázs ügyvezető igazgató előterjesztette a magyar röplabdázás 12 éves stratégiáját, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott.

A stratégia megvalósítása mentén a így szövetség tervei közt szerepel a röplabda további népszerűsítése, egy új szponzorációs stratégia kialakítása, az utánpótlás mennyiségi és minőségi fejlesztése, az egységes és magas színvonalú edzőképzés kialakítása, a versenyrendszerek optimalizálása, valamint a válogatottak további fejlődésének elősegítése. Emellett rendkívül fontos lesz a következő időszakban a marketing és kommunikáció, a szurkolók kiszolgálása, továbbá minél több magas színvonalú nemzetközi esemény megrendezése hazánkban.

Az MRSZ elnöke, Dr. Kovács Ferenc összefoglalta a 2021-es év történéseit: a női válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a férfiak pedig érmet szereztek az Ezüst Európa Ligában, a strandröplabdázók és az ülőröplabda-válogatottak is jól szerepeltek a nemzetközi versenyeken. A magyar klubcsapatok fejlődése is töretlen, az egyesületek a szövetség segítségével a körülményekhez képest jól alkalmazkodtak a koronavírus okozta rendkívüli helyzethez.

Dr. Kovács Ferenc sajnálatát fejezte ki, hogy a szövetség alapításának 75. évfordulójára tervezett gálát tavaszra kellett halasztani, arról viszont örömmel számolt be, hogy az Európai Röplabda Szövetség az előttünk álló hétvégén Budapesten tartja elnökségi ülését.

hunvolley.hu