Az edzőtovábbképzésen való részvétel szigorított járványügyi feltételei

2020.09.05

Tisztelt Edző Kollégák! A Magyar Röplabda Szövetség meghirdette az edzőtovábbképzéseket a különböző régiókban, ezek szervezése a célegyenesbe érkezett. A híradásokban azt látjuk, hogy a COVID19 vírussal kapcsolatos járványügyi helyzet nemhogy nem múlt el, hanem egyre valószínűbb a járvány második hullámának beindulása. Éppen ezért a kormányzati figyelmeztetésekkel összhangban a mi közös felelősségünk is az, hogy a továbbképzések a lehető legkisebb egészségügyi kockázatokkal legyen lefolytatható.

A korábbi tájékoztatástól eltérően az alábbi intézkedéseket foganatosítjuk:
Tekintettel arra, hogy szigorúbb kormányzati előírás vagy népegészségügyi ajánlás jelenleg nem került kiadásra, így arra kérjük a tisztelt Edző kollégákat, hogy

  • a külföldről történő hazaérkezésük esetén a kormányzati előírásokat maradéktalanul szíveskedjenek betartani,
  • lehetőség szerint a továbbképzést megelőzően szíveskedjenek COVID teszttel ellenőrizni vírusmentességüket, továbbá

- amennyiben a COVID19 vírusra jellemző tüneteket (láz, felső légúti megbetegedés, köhögés, ízérzékelés, szagérzékelés hirtelen elvesztése, stb.) érzékelnek magukon

úgy szíveskedjenek a továbbképzéstől a maguk és a sporttársak egészségének védelme érdekében távol maradni.

Azok, akik krónikus betegségben szenvednek, vagy betöltötték a 65. életévüket, jogosultak arra, hogy ezen okokra hivatkozva a továbbképzésről távol maradjanak.

Amennyiben az imént felsorolt 3 eset (tünetek jelentkezése, krónikus betegség, 65. életév betöltése) egyike miatt marad távol a továbbképzésről, abban az esetben a távolmaradást ELŐZETESEN (legkésőbb az adott napon délelőtt 9:00-ig), írásban kell jelezni a hunvolley@hunvolley.hu email címre küldött levélben, megjelölve a távolmaradás okát.

Azoknak az edző kollégáknak, akik a fenti esetek egyike miatt távolmaradásra kényszerülnek, ÉS határidőre elküldi a távolmaradásról az emailt, az MRSZ kiadja az edzői működési engedélyt, DE őket pót-továbbképzésre kötelezi! Amennyiben nem teljesítik a pót-továbbképzést a működési engedélyüket az MRSZ visszavonja.

FIGYELEM!

A továbbképzések teljes időtartamában az orrot és szájat eltakaró védőmaszk viselését KÖTELEZŐEN előírjuk. Maszkot kérjük mindenki hozzon magával, de szükség esetén minden helyszínen biztosítunk.

Az MRSZ Iroda a továbbképzések helyszínére való belépést megelőzően valamennyi résztvevő esetében testhőmérséklet mérést fog végezni, és biztosítja kézfertőtlenítők használatát.

37,3 Celsius fokot elérő, vagy azt meghaladó testhőmérséklet esetén a továbbképzésen való részvételt nem engedélyezzük. Ebben az esetben a fenti rendelkezés (dőlt betűs szöveg) lép életbe.

Abban az esetben, ha a járványügyi helyzet indokolttá teszi, esetlegesen a kormányzati intézkedések vagy a népegészségügyi ajánlások előírják, az MRSZ a fentiekhez képest további szigorításokat fog bevezetni, amelyekről folyamatosan tájékoztatni fogja a résztvevőket.

forrás: hunvolley.hu