Dr. Csányi Tamás könyvbemutatója a Testnevelési Egyetemen

2022.03.16

Szép számmal képviseltették magukat azok a minőségi testnevelés iránt elkötelezett pedagógusok és szakemberek, akik munkatársunk, dr. Csányi Tamás könyvbemutatójára voltak kíváncsiak a TF könyvtárában.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem régi hagyománya, hogy a szakmai kiadványokat, tankönyveket a szerzők bemutatják és lehetőséget biztosítanak azok megvitatására. A testnevelés és sport oktatásának elmélete és módszertana - Középpontban a tanulás című könyv a magyar testnevelés- és sportoktatás elméletének egyik legnagyobb volumenű és legátfogóbb szakkönyve, amely a Magyar Diáksport Szövetség kiadásában jelent meg 2021-ben.

Szerzői: Dr. habil. Csányi Tamás, Dr. habil. Révész László és Dr. Kälbli Katalin, valamennyien a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem korábbi vagy jelenlegi oktatói.

A könyv 21 fejezetben, 778 oldalon, 260 hazai és 580 nemzetközi szakirodalmi hivatkozással dolgozza fel a tudományterület klasszikus és legújabb szakirodalmát, sok-sok gyakorlati tanáccsal, módszertani szemponttal ötvözve azokat.

A vendégeket a rendezvény házigazdája, Dr. Tóth László, a Tanárképző Intézet igazgatója köszöntötte, majd Dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora üdvözölte a résztvevőket és a szerzőt.

Ezt követően dr. Csányi Tamás beszélt a könyv születésének részleteiről és tartalmáról, majd kötetlen beszélgetés keretében lehetett értekezni a testnevelés-oktatás aktuális kérdéseiről.

A könyv felkerült a TF könyvtárának polcaira, így elérhetővé vált minden érdeklődő hallgató és oktató számára.

mdsz.hu