Dr. Kersch Ferenc az MRSZ új elnöke

2022.09.27

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott ma a Magyar Röplabda Szövetség Budapesten az Öbölház Rendezvényközpontban. A küldöttgyűlésnek egyetlen napirendi pontja volt: az MRSZ új elnökének megválasztása.

Mint ismert, a 2015-ben a szövetség első emberének megválasztott Dr. Kovács Ferenc augusztus 31-i hatállyal mondott le elnöki tisztségéről, s az alapszabály értelmében 30 napon belül az MRSZ-nek új vezetőt kellett választania.

A 16 órai kezdéskor a 71 küldöttből 49 volt jelen (később még egy csatlakozott), így határozatképes volt a küldöttgyűlés, így következhetett a tisztségviselők megválasztása. A levezető elnöknek Ludvig Zsolt főtitkárt választották meg, aki bejelentette, hogy a tisztségre egy jelöltre érkezett jelölés, s mivel a helyszínen sem javasolt senki mást, így a szövetség sportigazgatója, Dr. Kersch Ferenc az egyetlen elnökjelölt.

Ezt követően az MRSZ elnökségének nevében Baran Ádám kapott szót, aki elmondta, hogy többszöri konzultáció után a testület egyhangúlag támogatta Dr. Kersch Ferenc jelölését, aki minden tekintetben megfelel az elnöki tisztségre, s kérte a küldötteket, hogy szavazzanak rá.

Ezt követően maga a jelölt emelkedett szólásra, aki elmondta, hogy tapasztalatai alapján, egykori kézilabdázóként tisztában van azzal, hogy egy sportágban ritkán fogadnak be olyan személyt, aki kívülről érkezett, ő azonban már hat éve benne van a röplabdában is, először, mint a szövetség jogásza, négy éve pedig mint az MRSZ sportigazgatója. Arról is beszélt, hogy megválasztása esetén a továbbiakban teljes figyelmével a röplabdázásra koncentrál, egészen addig, ameddig erre szükség van. Azonban azt is hozzátette, hogy amennyiben sikerül nála alkalmasabb személyt találni erre a tisztségre, természetesen azonnal átadja a helyét.

Ezt követően került sor a szavazásra, amelyen az 50 küldött közül 49 igen szavazattal és egy tartózkodással, egyhangúan szavazták meg Dr. Kersch Ferencet az MRSZ új elnökének. Ezt követően pedig le is zárták a 45 percig tartó küldöttgyűlést.

hunvolley.hu