DRK Magyar Kupa Döntő: a röplabdázás ünnepe lesz!

2023.03.07

A hétvégén a Riz Levente Sport és Rendezvényközpont lesz a helyszíne a DRK Röplabda Magyar Kupa döntőjének. Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Magyar Röplabda Szövetség a helyszínen a résztvevő csapatok képviselőinek részvételével.

A létesítmény a röplabdások számára nem új helyszín, hiszen a válogatottak Eb-selejtezőit is itt rendezték tavaly, és több klubcsapat is játszotta már itt hazai bajnoki, illetve nemzetközi kupamérkőzéseit, azonban kupadöntőnek még soha nem volt a házigazdája.

"A kupadöntő hétvégéje minden évben a magyar röplabdasport ünnepe, és ez most sem lesz másként – mondta el a szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt –, bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is telt ház lesz majd mindkét napon és a mérkőzések színvonala is felnő majd a hangulathoz. A férfiaknál a mostani az egyik legkiegyensúlyozottabb bajnokság, a nőknél pedig a kiemelkedően két legjobb csapat csap majd össze a fináléban."

A főtitkár kiemelte, hogy a kupagyőzelem idén is nemzetközi kupaszereplést ér: az aranyérmes a következő idényben a második számú sorozatban, a CEV Kupában indulhat.

hunvolley.hu