Edzőképzés: interaktív workshop és előadás a szabályváltozásokról

2021.09.21

Az elmúlt hétvégéken tartotta a Magyar Röplabda Szövetség a szokásos, éves regionális edzőtovábbképzéseit. Az utánpótlásedzők számára Budaörsön, Kaposváron, Debrecenben, Újpesten, Békéscsabán és Dunaújvárosban a felnőtt csapatok edzőnek pedig a Folyondár utcában nyílt alkalmuk fejleszteni tudásukat és megszerezni az edző licenchez szükséges kreditpontokat.

A különböző helyszíneken ezúttal is nevesebbnél nevesebb szakemberek sora tartotta az előadásokat, azúttal azonban akadt egy kakukktojás, mégpedig a budaörsi, ahol maguknak, a résztvevőknek kellett interaktív jelleggel prezentációt tartani a kihúzott feladatokkal kapcsolatban.

Az ott megjelent 45 edzőt 5 darab, 8-10 fős csoportra osztották szét és egy-egy "mentor" irányításával nekik kellett fél órás bemutatót tartani a különböző feladatkoról. Három csoport az Aramis csarnokban nagypályásokkal tartott előadást, míg kettő az Illyés Gyula Gimnázium tornatermében a minikkel készült fel. Az előadásokat követően szakmai vitákra került sor a többi csapat tagjainak részvételével.

"Eleinte sokan tartottak ettől a képzési formától, ám azoktól, akik részt vettek rajta, szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk" - mondta el az újítás kapcsán Szabados István, az MRSZ Utánpótlás szakmai igazgatója. - "Ezen a sikeren felbuzdulva az a döntés született, hogy évközben több ilyen workshop jellegű képzést is tartunk majd, tematikusan fókuszálva egy-egy korosztályra, vagy taktikai elemre."

A másik, mindenképpen kiemelést érdemlő előadást Bátkai-Katona Ágnes tartotta vasárnap a Folyondár utcában, aki a legújabb szabályváltoztatásokról tájékoztatta a megjelent szakembereket.

Az előadást az alábbi linkre kattintva bárki megnézheti:

hunvolley.hu