Fesztiválhangulat!

2022.07.13

Tombolt a nyár hétvégén a salgótarjáni Kecskés József Strandarénában, ahol a legidősebb korosztályok Strandkézilabda Diákolimpia® Országos Döntője zajlott. Az aranyérmeket Győr, Dunaújváros, Veszprém és Vác csapatai vitték haza.

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte, amelynek megnyitóján dr. Erdős Dániel MDSZ ügyvezető igazgatóval Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere vett részt.

A strandarénában két napon át közel 300 strandkézis versenyzett, a legtöbben Borsod megyéből érkeztek. Két év kihagyás után már a nyári strandsport szerelmesei is nagyon várták, hogy újra pályára léphessenek, és ehhez a nógrádi aréna kiváló körülményeket biztosított. Az eredmény szempontjából érdemes kiemelni, hogy a Váci Boronkay Gimnázium lánycsapata megvédte 2019-es címét a középiskolások korcsoportjában, a Veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium fiúcsapatai pedig akkora fölényben voltak, hogy a két induló középiskolás csapatuk a dobogó két legfelső fokára tudott lépni.

További részletek: ITT