Konstruktív javaslatokkal zárult a strandröplabda egyesületi fórum

2021.01.27

Bár még csak január van, de közeledik a nyár és ezzel együtt a strandröplabda főszezonja. Az idei strandröplabda események előkészítésének részeként a Magyar Röplabda Szövetség egy több mint kétórás strandröplabda egyesületi fórumot tartott, melyen közel 20 tagszervezet képviselője vett részt és osztotta meg észrevételeit, javaslatait a tervekkel kapcsolatban.

Január 26-án online strandröplabda egyesületi fórumot szervezett a Magyar Röplabda Szövetség. A magas részvételi aránynak köszönhetően a fórum résztvevői a hazai strandröplabdázás szinte teljes spektrumát képviselték. A fórumot Ludvig Zsolt főtitkár vezette, a tervezett változásokat Soltész Róbert strandröplabda referens mutatta be, a bajnokságokat szervező Sportmarketing Ügynökséget pedig Takács Ágnes képviselte az eseményen.

A fórum elsődleges célja a 2021. évi Strandröplabda Magyar Bajnokság és Strandröplabda Utánpótlás Magyar Bajnokság versenynaptárának, versenykiírásainak, valamint a ranglista ponttáblának az ismertetése, illetve a javasolt változásokkal kapcsolatban a tagszervezetek véleményének megismerése volt.

A legélénkebb diskurzus kétségkívül a bajnoki fordulók korosztályos megoszlása, valamint a bevezetni tervezett strandröplabda edzői továbbképzés körül bontakozott ki. Utóbbival kapcsolatban hamarosan részletes tájékoztatást kapnak az egyesületek. A versenynaptárhoz, versenykiírásokhoz érkezett észrevételeket pedig tartalmazni fogja az Elnökségnek benyújtott előterjesztés.

A Magyar Röplabda Szövetség a jövőben is folytatni kívánja a tagszervezetekkel folytatott rendszeres egyeztetést (nem csak a strandröplabda területén), melynek módjáról a szeptemberi Küldöttgyűlésen kaphattak betekintést az érintettek.

hunvolley.hu