Mélyről indul a fittségfejlesztés az új tanévben

2021.09.07

Másfél év mozgásszegény időszak után hatalmas az elmaradás a gyerekek fizikai állapotában, applikáció segíti a testnevelőket a fittségfelmérésben

Két hosszú és fizikailag-mentálisan megterhelő COVID-időszak után a gyerekeknél jelentős testmozgás-deficittel, a testnevelőknél hatalmas kihívással indul az új tanév. Felméréseink szerint 2021. tavaszára még az előző karanténidőszakhoz képest is felére esett vissza a diákok testmozgással töltött ideje, amely a tanév elején indítható NETFIT®-felmérések eredményében is várhatóan visszaköszön majd. A pedagógusok fittségfelmérő munkáját ősztől új applikáció segíti, amellyel jelentősen leegyszerűsödik a felmérés és az adminisztráció.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mind a 2020, mind a 2021-es pandémiás időszakban felmérést végzett a digitális oktatás és egyéb lezárások testmozgásra gyakorolt hatásáról. Az eredmények sajnos visszaigazolták a sejtéseket: a tanulók fizikai aktivitásának szintje az idei tavaszi lezárásokra még súlyosabb visszaesést mutatott.