MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram

2022.01.07

A Magyar Röplabda Szövetség és az MVM - a korábban megkötött együttműködési megállapodásuk értelmében - elindítják az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogramot, amely keretében utánpótláskorú teremröplabdázók sporteredményeik, pályán nyújtott teljesítményük, valamint egy meghatározott szempontrendszer alapján juthatnak anyagi, illetve eszközbeli támogatáshoz.

Az ösztöndíjat a 2021-22-es bajnoki szezon gyermek (U15), serdülő (U17), ifjúsági (U19) és junior (U21) bajnokságok döntőinek legjobb lány és fiú játékosai (MVP) kapják, a döntő helyszínén tartózkodó szakmai bizottság döntése alapján.

Az érintett csapatok valamennyi játékosa automatikusan belekerül a kiválasztási körbe, és esélyes az ösztöndíj elnyerésére, a szezon során nyújtott teljesítménye alapján.

Az ösztöndíj összértéke számottevő, ugyanis a jelentős mértékű anyagi támogatáson felül sportfelszereléseket, illetve különböző edzéssegítő sporteszközöket (egyéni fejlesztő eszközök, protektorok, kondicionális képességfejlesztő eszközök), továbbá táplálékkiegészítőket tartalmaz.

Az ösztöndíjak átadására a korosztályos döntők eredményhirdetésekor kerül sor. A hunvolley.tv valamennyi díjátadót élőben közvetít, a díjazottakat a Magyar Röplabda Szövetség honlapján és közösségi oldalain bemutatja.

"A magyar röplabdasportot és kiemelten az utánpótlásnevelést szeretnénk még magasabb szintre emelni. A fiatal játékosokat szeretnénk ezzel az ösztöndíjprogrammal motiválni, és biztosak vagyunk abban, hogy a szakmai bizottság döntése a legkiemelkedőbb és legtehetségesebb játékosokhoz juttatja el ezt a támogatást. Kíváncsian várjuk a 2021/2022-es szezon második felének mérkőzéseit" - mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

hunvolley.hu