Nem függesztik fel az utánpótlás bajnokságokat

2021.03.11

Az MRSZ elnöksége az alábbi döntést hozta:

36 / 2021.03.10. számú elnökségi határozat

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a 2020/2021. évi Teremröplabda utánpótlás bajnokságok (U21-U11) versenyeit 2021. március 08-tól kezdődően - tekintettel a Magyar Kormány a versenysport területét érintő intézkedéseire - nem függeszti fel.

Tekintettel arra, hogy a csapatok a versenyek és az edzések megszervezése kapcsán nehézségekbe ütközhetnek, az elnökség elrendeli, hogy semmiféle szankció nem érvényesíthető a kormány által elrendelt intézkedések hatálya alatt mérkőzést lemondó csapat sportszervezetével szemben.

A határozat alapján további döntések is születtek az utánpótlás sportolók védelme érdekében:

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége tekintettel a 2020/2021. évi Teremröplabda utánpótlás bajnokságok (U21-U11) versenyeinek folytatása kapcsán hozott döntésére nyomatékosan kéri a sportszervezeteket a sportolók folyamatos ellenőrzésére és PCR vagy Antigén tesztelések gyakorivá tételére, lehetőség szerinti heti rendszerességű bevezetésére, valamint pénzügyi, gazdasági és sportegészségügyi áttekintés után támogatja a sportszervezeteket a sportolók ellenőrzésére szolgáló Antigén tesztek sportszervezetekhez való eljuttatásával.

hunvolley.hu