U15 III. osztály: egész évben nagyon eredményesek voltak a srácok - Batári Csaba beszámolója

2023.05.04

Lezárult az idei U15-ös III. osztály Nyugat országos bajnoksága az utolsó, helyosztó mérkőzésekkel. Egész évben nagyon eredményesek voltak a srácok, már az alapszakasztól kezdve (szeptember - december) magasan az 1. helyen állt a csapat eredményüket tekintve, hamar beleerősödtek az osztályba, még Özvegy Tamás keze alatt. Az U15 másodosztályba is lett volna lehetősége a fiúknak, hogy feljussanak, azonban a Magyar Röplabda Szövetség egy hibás versenykiírás miatt eltörölte a II. osztályba feljutó osztályozó fordulók lehetőségét. Bosszankodtunk is eleget emiatt, amikor januárban átvettem a csapatot és első mérkőzéseinket közösen játszottuk a fiúkkal meg is értettem, hogy miért. Ennek ellenére a lelkesedésünk nem hagyott alább, és a középszakasz folyamán is megvédtük az 1. helyezésünket. VÉGÜL A HELYOSZTÓ, amelynek aznapi csapatáról megosztottam a képeket: a tabella alapján legjobb 4 csapat játszott egymás ellen elődöntőt, a következő eredmények születtek: Dunakanyar - Szombathely 3-1Bonyhád - Mosonmagyaróvár: 2-3 A Szombathely elleni, idén legküzdelmesebb mérkőzésünk győzteseként bekerültünk a döntőbe. A Mosonmagyaróvár csapata ellen játszottunk, amelyet 3-1-es játszma arányban megnyertek a fiúk, és a 2022/2023-as szezonban U15 III. osztály Nyugat régióján belül 1. helyezést ért el a Dunakanyar!

 A csapat tagjai:
1. felső sor balról kezdve: Kocsis Vince, Kaiser Kristóf, Hábit Gergő, Somlói Filip, Rostás Gergely 
2. alsó sor balról kezdve: Solymosi Benedek, Bártfai Boldizsár, Benes Edvárd, Borgatti Giacomo (Dzsako), Szamosközi Zsombor
A fordulón nem vettek részt, de ők is szintén egész évben a verseny csapat tagjai voltak: Hoppál István, Czuppon Bercel
Köszönettel tartozom Bánhidi Vikinek, hogy az U13-as lányok mellett elkezdte a korábbi szezonokban toborozni, házi bajnokságok keretein belül játszatni, meccseltetni a fiúkat, akik már akkor elkezdtek röplabdázni. Köszönet szintén Özvegy Tamásnak, hogy ezt a csapatot elkezdte az évben felépíteni, és egy remek társasággal tudtam elkezdeni foglalkozni 2023. januárjától kezdve!Gratulálok srácok az egész éves munkátokhoz, amit idén folytattatok, és amellyel eredményesek tudtatok lenni! A hétköznapokban edzünk tovább a fiúkkal, készülünk az U17-es fordulóra, amíg nem zárul le mivel többségük feljátszik, és a következő szezonra, hogy sikeresen tudjuk kezdeni a jövő évet. 
Hajrá Dunakanyar! - Batári Csaba beszámolója