Ülésezett a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége

2021.12.08

A szövetség vezető testülete legutóbbi ülésén döntött a rendkívüli küldöttgyűlés összehívásáról, amelyre online formában kerül majd sor december 17-én, pénteken délelőtt 11 órakor. Elfogadásra került az a - magyar röplabdasport következő 12 éves fejlesztését magába foglaló - stratégiai anyag, amit az elnökség a küldöttgyűlés elé terjeszt.

A szövetség elnöksége elfogadta továbbá a december 18-án rendezendő hóröplabda-bajnokság versenykiírását, valamint a 2022-es strandröplabda-bajnokság menetrendjét és az események időpontjait. Kinevezték a strandröplabda szakág szövetségi kapitányait: a hölgyek szakmai munkáját Gubik János, a férfiakét pedig Buday Balázs irányítja a továbbiakban.

Az elnökség elfogadta a 2022-23-es TAO besorolási táblázatot, amely alapján a tagszervezetek benyújthatják majd a következő pályázatokat - erről a TAO-iroda tájékoztatja majd az érintetteket.

Szintén elfogadásra került a 2022-23-as szezonra vonatkozó benchmark értékelési szabályzat.

Az elnökség úgy határozott, hogy utánpótlás bajnokságok esetén, amennyiben COVID-dal kapcsolatos érintettség vagy a beoltottság hiánya miatt, annak következményeként valamely csapat az adott mérkőzésről/tornáról távol marad, úgy a ki nem állás szankciója a mulasztó spotszervezettel szemben a járványügyi helyzetre való tekintettel jelen rendelkezés visszavonásáig a pénzbüntetés és a pontlevonás tekintetében nem alkalmazandó. Az érintett sportszervezet minden esetben jelentési kötelezettség terhe mellett maradhat távol a mérkőzésről/tornáról, melyet az MRSZ Versenyiroda felé kell megküldeni.

Részletesen foglalkozott az elnökség az Európai Röplabda Szövetség elnökségének december 17. és 19. között Budapesten esedékes ülésének előkészületeivel. Az MRSZ ugyan az alapításának 75. évfordulója alkalomból szervezett gálát a koronavírus-járvány miatt 2022-re halasztotta, viszont a CEV elnöksége a magyar fővárosban megtartja idei utolsó ülését.

hunvolley.hu