VILÁGÍTÓ ADVENTI KALENDÁRIUM SZENTENDRÉN

2020.11.23

A kialakult járványügyi helyzet miatt idén sajnos nem ünnepelhetjük közösen az adventi ünnepet. A Szentendrei Kulturális Központ mégis szeretné egy picit közelebb hozni mindenkihez a csodás várakozás időszakát, hogy külön - biztonságban -, de mégis együtt ünnepelhessük ezeket a csodás heteket, a várakozás időszakát.

Hogy ezek a hetek varázslatossá váljanak, idén csatlakoznak egy már országosra nőtt kezdeményezéshez, a Világító adventi kalendárium-hoz. A játék Grimmé Dévényi Erikának köszönhető, aki először néhány évvel ezelőtt Solymáron szervezte meg, és azóta országos méretűvé vált a világító adventi kalendárium.

Az Önök közreműködésével Szentendrén is létrehoznak egy világító, adventi kalendáriumot! A játék lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos díszíti ki, és világítja ki az ablakát a szintén világító aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Szentendre utcáin. Szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak. Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak egy térképen követhető nyomon. A térkép alapján egy késő délutáni séta során minden nap megkereshető az újabb világító kalendáriumi ablak! Ha pedig elküldik - akár "ablak-tulajdonosként", akár sétáló felfedezőként - az ablak fotóját, akkor hozzájárulnak ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen!

A JÁTÉK MENETE

A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra! Aki szeretné feldíszített ablakát a szentendrei világító kalendáriumba tudni, november 25-ig írja meg jelentkezését a rendezveny@szentendre.hu email címen, lakcíme megjelölésével, ahol válaszként megkapja a titkos kalendáriumi sorszámát. Felkerül a térképre a szám, a megfelelő utcához. Az adott napon a játékos kiteszi a számát a feldíszített ablakába, ami karácsonyig kint is marad.

Várjuk fényekkel és szeretettel, várjuk együtt a karácsonyt!

szentendre.hu